Grand Prix

De eerste Formule 1 Grand Prix auto’s scheurden al in 1948 in het duinen circuit van Zandvoort. Vrijwel alle grote racelegendes uit de Formule 1 races hebben in Zandvoort gereden. Ruim 70 jaar later vormde het circuit het decor voor de grootse overwinning van Max Verstappen.

Deze selectie van foto’s van de Grand Prix in Zandvoort toont een aantal racers en hun auto’s.
Heel uniek is de serie kleurendia’s (6x6, Rolleiflex) van 20 mei 1962 van de fotograaf Louis van Paridon. Grote kans dat je zijn naam niet kent. Toch was Louis van Paridon (1922-2016) volgens velen een groot en getalenteerd fotograaf. Hij fotografeerde in de jaren 60 voor kranten en tijdschriften en kreeg zo beroemdheden uit Nederland en de rest van de wereld voor zijn camera. Zijn kleurendia’s zijn door fotobureau Hollandse Hoogte (onderdeel van het ANP) in de collectie opgenomen.

Wil je meer foto’s of collages van de Grand Prix’s van Zandvoort (en andere locaties) neem dan contact met ons op. We kunnen je voorbeelden laten zien van hoe een fotoconcept Grand Prix eruit zou kunnen zien.

Neem contact met ons op
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Verstuur

Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.