De Nationale Portrettengalerij
Uitvinders, geleerden, ondernemers, schrijvers, het kan van alles zijn.'' Aldus Maarten van Rossem bij een uitzending van Khalid en Sophie op 23 september. Van Rossem is een groot voorstander voor de oprichting van een Nationaal Portretten Galerij, geïnspireerd door het Londense The National Portrait Gallery. Daarom dachten wij er aan, omdat wij beschikking over foto's van bijna alle belangrijke Nederlanders, om deze Nationale Portretten Galerij te beginnen.

Hoe groot de collectie gaat worden weten we nog niet, misschien dat we bij honderd kunnen stoppen, misschien dat we bij duizend moeten stoppen. Het is een ode aan alle belangrijke Nederlandsers die zijn of haar steentje bijdroegen met het groots en meeslepend maken van Nederland. 
Jij kan ons helpen bij het samenstellen: wie mis je? Laat het ons weten!

Bekijk de volledige collectie


De Prints

Caption Photo Gallery biedt deze foto's aan als prints voor particulier gebruik. Deze prints zijn gedrukt op een hoogwaardig fotopapier. De foto's worden geleverd in een houden lijst met passe-partout (30x20cm lijst, 15x15 / 15x22 print). Naast deze standaardformaat zijn deze foto's ook op andere formaten aan te leveren. Neem hiervoor contact met ons op.


De Caption

Bij elk van deze portretten zit een verhaal, daarom heeft elke lijst een sticker op de achterkant met een korte caption de foto met de informatie die we hierbij kunnen vinden. Meestal zal dit zijn over de omstandigheden waarom de foto is genomen en het jaartal.

Jouw bijdrage