Performers of Kinshasa

Geïnspireerd door de film SYSTEM K, besloot Kris Pannecoucke zich te verdiepen in de wereld van de straatartiesten in de Kongolese hoofdstad Kinshasa. Straatartiesten maken daar levensgrote sculpturen van sardineblikjes, sigaret verpakkingen, tandpasta tubes, en nog veel andere vormen van “afval”.

In nauwe samenwerking met de street performers heeft Kris een serie van maar liefst 26 portretten gemaakt. Elk met hun eigen unieke verhaal achter de kostuums en de uitdagingen waar de artiesten in Kinshasa mee worstelen. Zo heeft GIRES KINDA GK een kostuum gemaakt van stropdassen, als protest op de wereld die wordt geregeerd door hebzuchtige mannen met stropdassen.


Of het kostuum van Falonne Mambu, gemaakt van gevonden elektriciteitskabels. Haar 'Electric Woman' kostuum vraagt aandacht voor het gebrek aan elektriciteit in het onveilige Kinshasa.

Deze serie van 26 beelden is nu beschikbaar bij Caption Photo Gallery.

Bekijk de collectie

 

 

Over Kris Pannecoucke

Kris Pannecoucke is een Belgische fotograaf, Geboren in Kinshasha (Congo). Vanwege zijn link met Kinshasha heeft Kris meerdere projecten gemaakt, gericht op de vele aspecten van de stad. Naast zijn projecten over Congo en Kinshasa heeft Kris ook contributies geleverd aan verschillende pers- en mediabedrijen zoals GEO, L’OBS, National Geographic Magazine, en The Guardian. Verder is houdt hij zich ook bezig met het creëren van documentaire films. Zijn documentaire over financiële inclusie en het regelen van bankrekeningen voor inwoners van Congo “THE LONG ROAD OF A SALARY IN CONGO” was te zien op de Frans-Duitse tv-kanaal ARTE.

 

Over de vergrotingen
De werken van “Performers of Kinshasa” worden gedrukt op Hahnemühle Fibragloss Baryta en bevestigd op aluminium-dibond in een donkeren baklijst. Deze werken zijn in de volgende formaten beschikbaar:

Editie van 25:
30 x 40 cm
45 x 60 cm
60 x 80 cm

Editie van 7:
75 x 100 cm
100 x 133 cm


Elke vergroting wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en een hologram op de achterkant ter bevestiging.

Steun de artiesten in Kinshasa
Bij elke aankoop gaan een deel van de opbrengsten naar de artiesten die deze werken hebben gemaakt. Zo zorgen wij dat het voortbestaan van deze vormen van kunst niet verloren zullen gaan en brengen we een bijdrage aan een bevolking die het meest last hebben van de vervuiling en afval.