Historische Panorama's van Film Foto Blaricum

Dankzij nieuwe scan technieken en eindeloos experimenteren bracht fotograaf Ronald Speijer zijn set bijzondere negatieven van bijna een eeuw oud weer tot leven. Het verbluffende resultaat van de opnames op diverse plekken in Nederland is nu als vergroting verkrijgbaar bij onze gallery. En door het bijzondere negatief formaat en hedendaagse scan techniek is deze vergroting uit te vergroten tot vele meters breed...

Bekijk onze collecties

 

De Camera

De Rochester Panoramic Camera Company bouwde deze bijzondere Cirkut camera. Zie bijgaande film op Youtube, waarbij de Amerikaanse fotograaf Benjamin Porter de camera nog steeds gebruikt voor het maken van bijzondere groepsportretten.

De negatieven

 
De enorme negatieven zijn in speciale kokers al die jaren veilig opgeslagen geweest en daardoor van sublieme kwaliteit gebleven. De details in de opnames zijn verbluffend en eindeloos uit te vergroten. Zo raar is dat natuurlijk niet, met een negatief formaat van maar liefst 43 x 200 cm!

De vergroting

 
Details van de negatieven, ingezoomd.

Vanwege het formaat van de negatieven is er een speciaal process nodig voor het ontwikkelen of scannen van de beelden. Om deze reden zijn bestellingen van de vergrotingen alleen mogelijk op aanvraag. U kunt hiervoor contact met ons opnemen en wij zullen de vergrotingen dan produceren met de gewenste specificaties.