Haute Photographie Rotterdam (2023)

Caption Photo Gallery nam van 9 tot met 12 februari weer deel aan Haute Photographie. Deze foto art fair is geïnspireerd door de traditionele opzet van museum exposities. De expositie zal wederom een hele brede collectie fotografie laten zien van hedendaagse en historische fotografie. Bekijk hier de collectie die we op de fair hebben geëxposeerd.

 

De Collecties 


Performers of Kinshasa

Performers of Kinshasa van Kris Pannecoucke is een statement over afval. Een collectief van straatartiesten in Kinshasa, Congo, maken daar kostuums van gerecycled materiaal. Zo heeft GIRES KINDA GK een kostuum gemaakt van stropdassen, als protest op de wereld die wordt geregeerd door hebzuchtige mannen.
 

Muzieklegendes

Sinds eind jaren 70 heeft Roy Tee zich bezig gehouden met het fotograferen van Muzikanten. Over de jaren heen heeft hij bijna elk icoon in de muziekwereld wel gefotografeerd, van Amy Winehouse tot Frank Zappa. De muzieklegendes collectie laat een selectie foto’s zien dat hij heeft gemaakt van deze iconen bij optredens in Nederland, met als hoogtepunt twee fantastische beelden van Madonna en Michael Jackson in De Kuip.


Naast deze twee artiesten hebben we ook een collectie van iconische Rotterdamse beelden. Met onder andere bekende Rotterdammers als Jules Deelder en Joke Bruijs, maar ook historische beelden van Rotterdam vóór de oorlog, en iconische beelden van Feijenoord. We nodigen je graag uit naar Haute Photographie om je te spreken en om onze selectie in persoon te zien. De opening zelf is woensdag 8 februari om 18:00 en de foto fair is beschikbaar voor bezoek tot met zondag 12 februari. Kaartjes zijn te koop via de website van Haute Photographie.