Een terugblik op Haute Photographie

Klanten kijken naar beelden van Caption Photo Gallery dat op display staat in Amsterdam op de Haute Photographie Foto Fair

Op woensdag 14 tot met zondag 18 september vond Haute Photographie plaats. In een paviljoen, midden op het Amsterdamse Museumplein, stonden we met een collectie vergrotingen die we speciaal voor deze fair hadden samengesteld. Met onder andere beelden van historisch Amsterdam, Ajax, en muzieklegendes in Nederland hebben we de vele bezoekers een kijkje kunnen geven in een deel van onze omvangrijke collectie.

   

Naast het exposeren zelf stonden wij natuurlijk ook klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Niet alleen over de verkoop van de foto's zelf, maar ook het verhaal erachter. Vaak kregen we dan ook anecdotes van de bezoekers zelf te horen; hoe ze bij de eetsalen Van Dobben een broodje halfom haalden, of dat ze zelf bij een bepaald concert waren geweest. Al met al was het voor ons een enorm geslaagd evenement en we willen iedereen bedanken die langs is gekomen, Haute Photographie ook voor het organiseren van het evenement. In 2023 is de volgende op de planning en hopelijk zien we jullie daar ook weer terug.

De Collectie


Music Legends

Over de jaren heen heeft Amsterdam zich ontwikkeld als een stad met een rijke cultuur- en muziekgeschiedenis, met een groot aantal artiesten die hebben gespeeld op locaties als Paradiso, de Melkweg, en de RAI. Onze collectie van muzieklegendes laat een aanta van deze muzieklegendes zien tijdens hun optredens in Amsterdam en vele andere Nederlandse steden.

Bekijk onze collecties

Historic Amsterdam

Sinds de uitvinding van de camera is Amsterdam al een groot onderwerp geweest voor fotografen. Voor Haute Photographie hebben we een collectie straatbeelden geselecteerd waar de geschiedenis van de stad te zien is. Vanaf de jaren 30, waar men nog met paard en wagen door de stad trok, tot de moderne jaren 60, waar het fileverkeer al de norm van de dag is.

Bekijk onze collecties

Ajax

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Ajax met een treble de KNVB Cup, de Europacup, en de Eredivisie won. Om dit te vieren hebben we op Haute photographie naast de Europacup I Beker van dat jaar onze unieke collectie beelden van Ajax tijdens dat seizoen tentoongesteld.

Bekijk onze collecties