The Photographical History of Rotterdam

After a successful week of displaying our series about the history of Rotterdam at Haute Photographie, we've published the works on our website now. The full collection is available on our website for viewing and to purchase as art pieces.

This unique selection of works from the archives of ANP show the rich history of Rotterdam, from before the war and its bombing, to the rebuilding of the city, into the modern age and the iconic architecture of the city.

All prints are printed with archival ink on Hahnemuhle fibregloss baryta, with passe-partout and veneered framing, and protected by museumglass.

ANP Plakboeken

Zoals gezien in Hollandse Beelden, zijn de plakboeken van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) bij ons ook te bekijken. Deze historische plakboeken zijn opgeborgen in beveiligde ruimten van het Nationaal Archief in Den Haag. Niemand kan er meer bij. Maar een deel van deze boeken zijn op zeer hoge resolutie te zijn gereproduceerd: het gaat om de plakboeken van 1963 tot 1968 en geeft een prachtig tijdsbeeld van deze periode, van de bermtoeristen in de 20e eeuw tot voetbalwedstrijden, en rellen de tijd

Deze zorgvuldig beplakte pagina's zijn nu te bekijken en te bestellen via onze website.


Lees verder

Fotograaf in beeld: Hans Dukkers

Hans Dukkers (1920-1985) fotografeerde vanaf 1947 mode. Daarin was hij voor Nederland een pionier en hij was erg inventief. Dukkers introduceerde het vak fotomodel, dat voorheen nog niet bestond


kijk verder

Fairtrade fotografie

World Portraits is een unieke collectie foto's van mensen van over de hele wereld. De collectie bevat meer dan 10.000 beelden van 'modellen' uit 52 landen. Wat World Portraits uniek maakt, is dat de persoon op de foto deelt in de opbrengst. Wanneer er een foto wordt verkocht, ontvangt de geportretteerde een commissie op het auteursrecht.


kijk verder

Onze projecten:

Ruim drie jaar geleden zouden dit onbegrijpelijke foto's zijn, nu zijn dit overbekende beelden. Sommige foto's zullen de tand des tijds doorstaan en een eeuwige herinnering vormen over deze pandemie.

Fotograaf in beeld: Kees Scherer

Zijn creatief gebruik van tegenlicht en strijklicht in zijn zwart-witfotografie werd menigmaal geroemd. Een tweede element in zijn fotografie was de compassie met de mensen op straat. Kees Scherer was verslaafd aan de straat en verknocht aan de stad.


kijk verder

Power vrouwen

Fotograaf in beeld: Warren Richardson

Misschien heb je zijn naam weleens gehoord: Warren Richardson. Warren is een Australische fotojournalist. In 2016 won hij de World Press Photo met zijn indringende zwart-wit foto van een man met een kind bij een prikkeldraadhek aan de grens van Servië en Hongarije.


kijk verder

Verweesde foto's

Deze foto's zeggen meer dan 1000 woorden, want de woorden zijn kwijt.

Door de jaren heen is er helaas veel informatie bij foto's verloren gegaan. Daardoor weten we vaak niet het exacte jaartal of de locatie en in sommige gevallen ook niet wie of wat er op de foto is vastgelegd. We roepen daarom jouw hulp in om ons te helpen met het toevoegen van de juiste informatie bij deze unieke historische foto's zodat ze vindbaar blijvenkijk verder
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Verstuur

Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.