ANP Plakboeken

Op 11 juli 1967 maakte fotograaf Ben Hansen een foto van dagjesmensen die langs de provinciale weg van Haarlem naar Hilversum aan de waterkant zaten. Een ANP-medewerker schreef daarbij: ‘Onder de velen, die vandaag van de zomerse zon gingen genieten, ware ook de ‘bermtoeristen’ in grote getale vertegenwoordigd.’

Deze foto belandde, samen met vele andere foto’s in de plakboeken van het ANP, want zo gebeurde dat in die tijd. Alles wat gemaakt was, inclusief de bijbehorende foto-onderschriften werden dagelijks in plakboeken gearchiveerd. De boeken werden speciaal handgebonden voor de fotoafdeling van het ANP.

Deze historische plakboeken zijn opgeborgen in beveiligde ruimten van het Nationaal Archief in Den Haag. Niemand kan er meer bij. Maar een deel van deze boeken blijken op zeer hoge resolutie te zijn gereproduceerd: het gaat om de plakboeken van 1963 tot 1968 en geeft een prachtig tijdsbeeld van deze periode.

Caption Photo Gallery beschikt over een grote hoeveelheid van deze plakboeken en stellen ze nu eindelijk beschikbaar voor iedereen om te bekijken en prints van te bestellen. 
Hollandse Beelden

Plakboeken gezien in Hollandse Beelden die u erg mooi vond?  De volledige prints van de plakboekpagina’s zijn hier na te bestellen. Klik op de knop hieronder om de pagina's te bekijken. Mocht u 1 specifieke uitsnede willen van de plakboeken, dan kunt u contact met ons opnemen.

Op zoek naar meer plakboekfoto's?

In ons zoeksysteem kunt u zelf speuren naar specifieke ANP plakboekfoto's. Mocht u op zoek zijn naar een specifieke foto, of iets wat op een bepaalde datum is gebeurd? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Verstuur

Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.