Twee Eurovisie iconen toegevoegd aan de Nationale Portretten Galerij

Afgelopen weekend was het Eurovisie Songfestival, en met zo'n 1,8 miljoen kijkers in Nederland opnieuw een fantastische show waarin we de diversiteit in Europese muziek kunnen vieren. Om dit nog extra in de spotlight te zetten hebben we deze week twee Nederlandse Eurovisie iconen toegevoegd aan De Nationale Portrettengalerij.

Sandra Reemer

Barbara Alexandra "Sandra" Reemer (17 oktober 1950 - 6 juni 2017) was een Indo-Nederlandse zangeres en televisiepresentatrice. Ze vertegenwoordigde Nederland driemaal op het Eurovisiesongfestival met "Als het om de liefde gaat" in 1972, "The Party's Over" in 1976, en "Colorado" in 1979.

Greetje Kauffeld

Greetje Kauffeld (geboren 1939) is een Nederlandse zangeres die haar carrière op dertienjarige al begon met een band in Hilversum. Later werd ze de leadzangeres van de Skymasters. Ze kreeg succes in de jaren zestig met hits als "Every Day I Love You a little Bit More". In 1961 vertegenwoordigde ze Nederland op het EuroVision Songfestival in 1961 met het nummer "Wat een dag". Nadat haar contract in 1967 afliep, stapte ze met success over op jazz.

 


 

Deze twee artiesten zijn samen met 7 andere belangrijke Nederlanders onze toevoeging voor deze week aan de galerij. Deze is te bekijken en te bestellen via de knop hieronder. Foto's zijn op 14x14 of 14x21cm in donkeren houten lijst (20x30) met passe-partout.

Bekijk de volledige collectie

Terug naar blog

Reactie plaatsen