Tien nieuwe portretten toegevoegd aan De Nationale Portrettengalerij

De Nationale Portrettengalerij is een collectie portretten van belangrijke en invloedrijke Nederlanders die ieder op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan onze samenleving. Voor April hebben we 10 nieuwe portretten toegevoegd, waaronder Nelly Frijda, Wim de Bie, en Liane Engeman.

Nelly Frijda

Als actrice was Frijda voor velen een herkenbare stem, met rollen als Ursula in De Kleine Zeemeermin, en Ma Flodder in Flodder. Hiernaast was zij actief in de politiek met een rol als gemeenteraadslid in Amsterdam. 

 

Wim de Bie

Als deel van het duo Van Kooten en De Bie, was Wim de Bie een icoon van de Nederlandse satire. De typetjes die hij samen met Kees van Kooten speelde, legde de basis van de skits en karakterkomedie dat nu onmisbaar is in de Nederlandse komedie.

Liane Engeman

"Blonde Snelheidsduivel", "Blonde Schrik", dat zijn een aantal van de bijnamen die Liane Engeman kreeg. Als een van de weinige vrouwelijke autocoureurs deed ze mee aan verschillende races, waaronder de British Saloon Car Championship, de formule 3, en de 12 Hours of Sebring. Een 12 uur lang durende race in Florida. Engeman sloot haar carrière af met twee podiumplaatsen.


Deze drie portretten zijn deel van de Nationale Portrettengalerij; deze zijn te bestellen via de knop hieronder. Deze prints zijn gedrukt op een hoogwaardig fotopapier. De foto's worden geleverd in een houden lijst met passe-partout (30x20cm lijst, 14x14 / 14x21 print)

 

Bekijk de volledige collectie
Terug naar blog

Reactie plaatsen