Nieuwe toevoegingen aan De Nationale Portretten Galerij

Wederom zijn er weer nieuwe toevoegingen aan de Nationale Portrettengalerij. 1 tot 2 keer per maand voegen wij weer nieuwe portretten toe aan deze collectie gebaseerd op jouw inzending. Hieronder een aantal van onze picks van deze week.

 

Lees meer over de Nationale Portrettengalerij Bekijk de volledige collectie

Annie M. G. Schmidt

Één van de meest bekende Nederlandse schrijvers met onder andere  Pluk van de Petteflet (1971),Abeltje (1953), en Jip en Janneke. Elk kind is wel bekend met Annie M. G. Schmidt en haar bijdrage aan de Nederlandse literatuurwereld betekent natuurlijk dat ze een plek verdient in de galerij.

 

Ruud Lubbers

Als minister-president van 1982 tot met 1994 heeft Ruud Lubbers zich ingezet voor hervormingen in een Nederland dat geraakt werd door een economische recessie. Als voorstander van een kleine overheid werd Lubbers het voornaamste gezicht van het neoliberalisme in Nederland, de stroming waarmee ook politieke generatiegenoten als Thatcher en Reagan geassocieerd worden. Tegelijkertijd zette Lubbers met het Nationaal Milieubeleidsplan vooruitstrevende stappen op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Ruud Gullit

Ruud Gullit heeft als deel van de 'Gouden Generatie' een gigantische impact gehad in de Nederlandse voetbalwereld. Hij won diverse grote prijzen, waaronder meermaals de Europacup I en is algemeen erkend als een van de beste Nederlandse voetballers ooit.

Terug naar blog

Reactie plaatsen