5 Tips voor het kiezen van een foto voor aan de muur.

Het nieuwe jaar komt binnenkort aan en het wordt tijd voor veel kunstverzamalers tijd om te kiezen voor nieuwe werken voor aan de muur. Het kiezen hiervan is vaak nog best een uitdaging en om je hier bij te helpen hebben we 5 tips voor je verzameld.

  1. Bepaal het doel van de foto. Wil je een statement maken, een emotie oproepen, of gewoon iets moois om naar te kijken? Dit is vaak het eerste ding waar je aan denkt bij het kiezen van een foto en voor meesten de leidraad.

  2. Denk aan de ruimte waarin de foto zal hangen. Neem vooral de kleuren en de vormen van de ruimte in gedachten en kies een foto dat er goed bij past. Een voorbeeld is in rustige ruimtes waar iets kleurrijks vaak een mooie toevoeging is om wat extra aandacht te trekken en te breken van het monotone.
  3. Het formaat van de foto heeft ook een grote impact. Een grote lijst past eigenlijk alleen maar in een ruimte waar er ook kans is voor het beeld om te 'ademen'. Mocht dat niet lukken, overweeg dan één of een aantal kleinere beelden.

  4. Hoe vaak wil je naar de kunst kijken? Mocht je vaak naar je werken aan de muur willen kijken, dan is het vaker belangrijk om een beeld te nemen dat complexer is, een verhaal vertelt, of mogelijk zelfs abstract is. Bij foto's voor invulling van de ruimte heeft dit minder prioriteit.

  5. Controleer de kwaliteit. Veel foto's zullen op een afstandje er goed uitzien, maar het is voor jou en bezoekers vaak juist interessant om af en toe zo'n beeld closeup te kunnen bekijken. Dit is waar de kwaliteit het belangrijkst is en het van belang is dat de foto's zijn gemaakt door professionele fotografen, kunstenaars, en galerijen.

Uiteindelijk is de keuze voor wat je aan de muur wilt hangen natuurlijk aan jou, maar mochten er nog vragen zijn dan helpen we graag. Wij bieden je graag persoonlijk advies aan voor kunst dat past bij jouw visie en interieur. Neem hiervoor contact met ons op.

Terug naar blog

Reactie plaatsen