De nieuwe toevoegingen aan de Nationale Portrettengalerij

De Nationale Portrettengalerij groeit snel! Op het moment hebben we de 70 aangetikt met deze keer 9 nieuwe toevoegingen van belangrijke en invloedrijke Nederlanders.De nieuwe selectie bevat heeft portretten van onder andere Raymond van Barneveld, Prinses Margriet, en Corry Brokken.

Bekijk de volledige collectie

Raymond van Barneveld

Ook bekend onder zijn bijnaam Barney, heeft van Barneveld alles gewonnen wat mogelijk is in de wereld van professioneel darten. Vijf keer wereldkampioen, Twee keer winnaar van de World Masters, en World Darts Trophy, en drie keer winnaar van de International Darts League, en de Dutch Open. Een icoon van de Nederlandse dartsport.

 

Prinses Margriet

Als zusje van Prinses Beatrix, heeft Margriet zich minder in de spotlights gezet dan de voormalige koningin, maar haar bijdrage aan Nederland is alsnog onmiskenbaar. Prinses Margriet heeft zich van jongs af aan ingezet voor het Rode Kruis. Eerst als verpleeghulp, en later in het bestuur van de organisatie. Verder was zij voorzitter van de European Cultural Foundation, dat zich inzet voor culturele activiteiten in Europa die een bijdrage leveren aan een inclusieve en open samenleving.

Corry Brokken

Corry Brokken is het voorbeeld van een multi getalenteerd persoon. Met een carrière als zangeres vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisiesongfestival. En hierna een succesvol loopbaan als muzikant met onder andere een gouden plaat voor het nummer Milord. Hierna heeft ze op televisie gepresenteerd voor diverse shows, om uiteindelijk in de jaren 70 rechten te gaan studeren en een advocatenpraktijk te beginnen in Laren. Dit tot 1991 wanneer ze geïnstalleerd werd als rechter.

 

Om de portrettengalerij een succes te maken hebben we jouw hulp nodig. We horen graag welke belangrijke Nederlander jij zou willen zien in de collectie. We houden de inzendingen regelmatig in de gaten en zoeken dan naar een passend portret van deze persoon voor de galerij. Klik op de knop hieronder om naar het formulier te gaan en laat ons weten wie jij hier graag in ziet.

Bekijk de volledige collectie
Terug naar blog

Reactie plaatsen